Tehnologii, semne și marcaje

Tehnologia PAD patentată de compania Microlife, permite detectarea variațiilor patologice ale pulsului cardiac şi se afişează, în cazul detecţiei aritmiei, pe ecranul tensiometrului de braţ concomitent cu rezultatul în uma măsurării tensiunii arteriale.

Marcajul PAD Wrist, este folosit la tensiometrele Microlife înzestrate cu tehnologia PAD şi se afişează, în cazul detecţiei aritmiei, pe ecranul tensiometrului de încheietură odată cu valoarea tensiunii arteriale.

Detectarea timpurie a aritmiei (bătăi neregulate ale inimii) are o însemnătate majoră deoarece semnalizează despre posibile probleme cardiace, ceea ce permite începerea la vreme, a unui tratament necesar. 
Tehnologia PAD detectează devierile pulsului cardiac, dar nu înlocuiește consultația unui cardiolog.

Tehnologia MAM (Microlife Average Mode - detectarea valorii tensiunii arteriale, din trei măsurări succesive), patentată de compania Microlife. 
Rezultatele se compară, se analizează, se detectează şi se afişează valoarea cea mai exactă a tensiunii arteriale din acel moment. 
Măsurarea triplă în regim MAM, permite detectarea unui rezultat final de înaltă precizie în mai puțin de 2minute.
Tensiometrele Microlife înzestrate cu tehnologia MAM sânt marcate cu A/A ( calificativ superior al BHS - Societatea Britanică de Hipertensiune, oferit pentru exactitate înaltă și simplitate în uz).

Afib (Atrial Fibrillation - fibrilație atrială) este o tehnologie patentată de compania Microlife, care permite screening-ul fibrilației atriale prin metoda oscilometrică odată cu măsurarea tensiunii arteriale. Dacă se detectează fibrilație atrială în timpul măsurătorilor tensiunii arteriale, pe ecranul tensiometrului este afișat indicatorul Afib intermitent la sfârșitul măsurătorii triple. Aparatele cu tehnologie Afib sînt recomandate în prim plan pentru utilizare la domiciliu pacienților cu fibrilație atrială. Afib nu face un diagnostic, dar vă oferă informații importante pentru a merge la doctor pentru investigații mai profesionale cu ECG. Afib este dovedit a avea o mare precizie (sensibilitate 97-100%).

Gentle+ este o caracteristică care controlează umflarea optimă a manșetei și ușurează măsurarea cu precizie înaltă.

Acest marcaj confirmă că produsul este testat și validat clinic conform protocolului Societatății Britanice de Hipertensiune, iar inscripția A/A este calificativul superior de calitate și precizie conform aceluiași protocol BHS.